Home Uncategorized Zelfgemaakte makreelsalade

Zelfgemaakte makreelsalade

by It's a nory story
1890 views
zelfgemaakte makreelsalade

zelfgemaakte makreelsalade Foto: It’s a Nory Story

Twee weken geleden deelde ik mijn recept voor tonijnsalade. En wat je met tonijn kan doen, dat kan je natuurlijk ook met makreel doen. Wij eten altijd broccolisoep met gerookte makreel, maar die makreel hebben we altijd veel waardoor er overblijft. Mocht je dit ook hebben dan heb ik hier het recept voor zelfgemaakte makreelsalade.

Net zoals bij de tonijnsalade is het makkelijk om een keukenmachine te hebben. Dat scheelt namelijk heel veel tijd en moeite in de keuken én het legt de drempel een stuk lager om zelf eens een makreelsalade te maken in plaats van het maar in de winkel te kopen.

Dit heb je nodig:

  • restjes gerookte makreel (ongeveer 3 of 4 grote brokken)
  • rode ui
  • augurk
  • eetlepel mayonaise
  • peper en zout

Zoals een wijze man (mijn vader) ooit zei: “bij gerookte makreel hoef je niet veel toe te voegen. Deze heeft al een uitgesproken smaak van zichzelf.” Dus daarom bestaat dit recept maar uit vijf ingrediënten.

Het maken is weer super makkelijk. Stop alles in de keukenmachine en mix het. Wil je een grove salade dan mix je kort een aantal keer. Wil je het liever iets smeuïger zoals die van mij dan blijf je gewoon mixen tot het helemaal glad is. Tussendoor even goed proeven om te kijken of de smaken goed zijn. Als dit is dan kan je het over je boterham smeren, op een wrap of door je pasta doen. De rest wat overblijft kan je in een weckpot in de koelkast zetten. zo kan je er meerdere dagen van genieten.

Facebook Comments

Related Articles